類似chromecast的app

想係電視度睇mytv, 如果唔買chromecast2, 反而手上有部樂視盒子,有冇app可代替?

via HKEPC Reader for Android

用緊 WiFi-Display(miracast) sink
Playstore 有得D/L FREE同 收費(AD Free)版
但有D LAG 冇
有D De-late
畫冇D Miracast 手指甘好(可能我用平板MON)

睇mytv可以嗎? 老人家睇質素不用太高也可

via HKEPC Reader for Android

回覆 3# 04xmas

可以
自己 D/L 試下

大陸叫推送寶,ezcast, anycast或者push2 TV。鴨記班友成日系街口推送畫面到電視玩手機,唔明可以上去問

樂視盒setup裡面咪已經有miracast功能,我都係用手機射過去電視睇

裝個apk 入去會唔會重方便d

樂視盒setup裡面咪已經有miracast功能,我都係用手機射過去電視睇
RICKYKAN 發表於 2016-5-30 13:44

C兄用咩手提電話?
用緊G3 miracast 連到線用唔到

C兄用咩手提電話?
用緊G3 miracast 連到線用唔到
ballballgun 發表於 2016-5-30 14:37

HTC A9

想係電視度睇mytv, 如果唔買chromecast2, 反而手上有部樂視盒子,有冇app可代替?

via HKEPC Reader for An ...
04xmas 發表於 2016-5-29 09:57

樂視盒子, 裝了MYTV APP, 用緊,  都算OK.