有關G5的幾個問題!

1. 近兩日, 我發覺用手指公連禁兩下芒都着唔到芒, 要再繼續禁多兩下, 尤其是熄左芒隔一段時間最明顯, 是甚麼問題, 我已在省電模式關閉這個選項, 但都係咁! 好希望係我個人問題!

2. 我感覺由升級左V10C(之前好似V10D)後, 個手指紋辨認總係覺得差左, 起初剛買是, 有約七至八成準確, 但升級後, 係差左啲, 約六至七成準確, 有用G5的朋友門有同樣問題嗎?

3. 請問如何在桌面放WIFI和發放WIFI的捷徑, 我搵左好耐都搵唔到, 當我雞渣吧! 以前用nexus3和HTC BFS都有WIFI捷徑, G5有嗎? 無既話請問有邊個apps好介紹呢? 尤其是放wifi捷徑! 有勞各位大神!

推1234567......!

我都指紋辨認係覺得差左

開always on, 屏幕用指紋開都好快,唔洗好似v10再㩒一次開關制。wifi由頂拉落嚟個toggle可以自己modify個位置

開always on, 屏幕用指紋開都好快,唔洗好似v10再㩒一次開關制。wifi由頂拉落嚟個toggle可以自己modify個位 ...
lwwk 發表於 2016-5-31 13:32

thx! 師兄, 不過連禁兩下開芒問題依舊, 不知是否我手指污糟, 但到了夜晚有冷氣地方, 又好正常禁兩下就開到, 日頭時就比較熱同手指有啲污糟, 唔知有無關係!

呢樣真係唔知,保護貼有影響?

thx! 師兄, 不過連禁兩下開芒問題依舊, 不知是否我手指污糟, 但到了夜晚有冷氣地方, 又好正常禁兩下 ...
168Sum 發表於 2016-5-31 21:10

Knock on時有無遮到光敏感應器?
不過LG個Knock on用用下係會反應變得遲頓,甚至訓到敲唔醒要power掣先叫得醒,我以前G Pro2同G4都係咁。

回覆 7# Man@MFHK
你不如問佢有冇用玻璃貼?
玻璃貼隨時出問題,例如遮感應器導致打電話後黑屏.....

回覆  Man@MFHK
你不如問佢有冇用玻璃貼?
玻璃貼隨時出問題,例如遮感應器導致打電話後黑屏..... ...
cpk 發表於 2016-5-31 23:27

因為我果陣用Knock Code又係越來越難敲得醒部機(有時係認唔到我敲既位置通知燈會閃兩下紅色表示你未敲岩,但有時係乜表示都無),連按兩下volume-著相機又係初初好快後來又係可以按極都唔著,要按power掣先肯醒。

回覆 9# Man@MFHK
我就如果放入袋大汗弄濕面屏才有可能發生,否則冇乜事(膠貼)