[操作疑難] 可用NFC八達通SIM手機

新客PCCW網上淫送左1年CSL連埋張八達通SIM,唔知邊D機可以用?最好平少少,上代都無所謂,大陸機都得

新客PCCW網上淫送左1年CSL連埋張八達通SIM,唔知邊D機可以用?最好平少少,上代都無所謂,大陸機都得 ...
隨機人生 發表於 2016-6-4 12:27

你係為八達通功能﹐定係$35透支?

前者﹐算數吧﹐在實際使用上其實好唔方便的﹐甚至要有技巧拍電話才可成功交易。

後者﹐睇下朋友有無NFC機﹐整個OePAY 做過錢好過﹐這是最新玩法。

前者﹐算數吧﹐在實際使用上其實好唔方便的﹐甚至要有技巧拍電話
peter_chan 發表於 2016-6-4 12:35

我用NOTE 5一次都未試過拍唔到喎
如果依家要我攞返普通卡嚟拍卡我會覺得好麻煩.......

剩係知有D大陸機有nfc,都用唔到八達通sim

新客PCCW網上淫送左1年CSL連埋張八達通SIM,唔知邊D機可以用?最好平少少,上代都無所謂,大陸機都得 ...
隨機人生 發表於 4/6/2016 12:27

已測試流動裝置名單
http://www.octopus.com.hk/custom ... /list/tc/index.html
而家市面有又平少少
HTC 530/E8
LG K8/K10/G4 Beat
Sony M4

你係為八達通功能﹐定係$35透支?

前者﹐算數吧﹐在實際使用上其實好唔方便的﹐甚至要有技巧拍電話 ...
peter_chan 發表於 2016-6-4 12:35

雖然唔係話一個無咗唔得嘅功能,但用慣咗其實好方便,
不過老實講失敗果時真係幾尷尬,要摷返張卡出嚟do
用緊v10,之前有一排唔知係app定rom嘅問題,失敗率幾高,但而家無咗呢個問題,百發百中