買咗華為P9嘅真用家不如分享下心得

我自己喺三仔半價買咗,當副機用,一護嚟個相機有點慢,尋日更新咗最新軟件好似快咗少少,電量就普通用到一日,但同部iPhone 6s plus 就冇得比,大家用落有冇啲咩問題?

via HKEPC Reader for Android

我用過moto, sony, htc, lg
p9係我第一部華為機,其實真係唔覺有咩大問題,係個rom改到複雜有啲唔慣(個人鐘意原生android),但個都有啲功能幾有用,例如可轉做720p, 慳電同超順,穩定同htc有得比
另外電量都唔錯,係冇quick charge
影相3千零蚊可能係最top,解象可能唔夠好,但出來顏色好自然
通話,wifi,訊號等等都合格
對我來講都算有驚喜,原來華為無想像中咁差

我用過moto, sony, htc, lg
p9係我第一部華為機,其實真係唔覺有咩大問題,係個rom改到複雜有啲唔慣(個人鐘 ...
kwanhongboy 發表於 2016-6-4 23:05

上面D人講會自己唔見晒Data

上面D人講會自己唔見晒Data
kkiitt2005 發表於 2016-6-4 23:30

上面D人講部電話識飛,係唔係真係識得飛?

玩過部野試相機,有時對唔到焦,興趣大減

睇人地影出來既相色彩好濃,口味太重

上面D人講部電話識飛,係唔係真係識得飛?
阿峰 發表於 2016-6-4 23:37

已經有幾個苦主

已經有幾個苦主
kkiitt2005 發表於 2016-6-5 00:28

你唔係同我講D苦主就係你條link果D話....
大陸有堆人專責抹黑對手牌子......

你唔係同我講D苦主就係你條link果D話....
大陸有堆人專責抹黑對手牌子...... ...
阿峰 發表於 2016-6-5 10:10

大陸抹黑華為?
係都黑三星,LG,SONY 啦

大陸抹黑華為?
係都黑三星,LG,SONY 啦
Mrcheng 發表於 2016-6-5 13:07

大陸內鬥都唔少