有無人近排部ASUS ZENFONE 2 NFC失靈?

近排部ASUS ZENFONE 2 NFC失靈, 試過用原廠SMART COVER或者換番原廠殼都DETECT唔到, 個殼N年無用過, 如果壞配件應該無咁岩兩件一齊壞掛?

懷疑係咪同更新ROM有關, 但又廢事拎去整, 到時洗機RESTORE得都無用, 成部機好多野又要SET過哂

近排部ASUS ZENFONE 2 NFC失靈, 試過用原廠SMART COVER或者換番原廠殼都DETECT唔到, 個殼N年無用過, 如果壞 ...
edenli 發表於 2016-6-7 23:54

我果部無失靈

via HKEPC Reader for Android

我果部無失靈

administrator~ 發表於 2016-6-9 23:26

今日又WORK番, 一野就DETECT到, 唔知咩事, 唉科技呢D野真係諗唔明

今日又WORK番, 一野就DETECT到, 唔知咩事, 唉科技呢D野真係諗唔明
edenli 發表於 10/6/2016 01:18

唔係科技野諗唔明
其實ASUS產品係咁
好多ZF2用家update完新FW就會有D功能傻傻地
http://www.asus.com/zentalk/tw/f ... display&fid=174

我果部無失靈

I use UnOfficial Temasek's CM13 rom

edenli 發表於 2016-6-10 01:18

用nfc果陣
鈴聲調至最大