[測試] m3 note粒電真係好正

我由琴晚叉爆後蚊線 , 夠用到今日放工先用得25%
主要上網多同睇漫話 , 小打機 , 打機主要係玩小雞(返緊工都有玩架 ) 去圖!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Screen on time 2.5hr, 即係100%頂到10個鐘screen on , 唔錯喎(雖然我部紅米3淨打機都打到9個鐘 )

via HKEPC Reader for Android

Screen on time 2.5hr, 即係100%頂到10個鐘screen on , 唔錯喎(雖然我部紅米3淨打機都打到9個鐘   ...
jacktsui 發表於 2016-6-10 19:12

ching係勁,手機game玩成9個鐘

Screen on time 2.5hr, 即係100%頂到10個鐘screen on , 唔錯喎(雖然我部紅米3淨打機都打到9個鐘   ...
jacktsui 發表於 2016-6-10 19:12

小弟佩服 , 打機時間長過我返工
換著我打9個鍾唔眼殘都手byte

小弟佩服 , 打機時間長過我返工
換著我打9個鍾唔眼殘都手byte ...
Ryuta 發表於 2016-6-10 22:15
ching係勁,手機game玩成9個鐘
ok12345 發表於 2016-6-10 21:58

我有話我一直打咩

我有話我一直打咩
jacktsui 發表於 2016-6-10 22:28

部機有冇插sim同裝其他app?
測試同實際用會好大出入,實際好難會淨打機9個鐘唔用其他野 (連續定非連續都好)

實際用裝左好多野,whatsapp, line, fb 加上其他app背景行會食電好多

不過紅米3用5吋720p,Q616, 4100電,對比下點都慳電好多

部機有冇插sim同裝其他app?
測試同實際用會好大出入,實際好難會淨打機9個鐘唔用其他野 (連續定非連續都 ...
ok12345 發表於 2016-6-10 22:45

2d game黎既, 所以唔食電, FB 用LITE所以背景唔會運行
因為個3G PLAN 廢所以多數用WIFI

其實好多因素加埋既, 唔代表M3 NOTE差過紅米3

其實用NETWORK CHUR電先勁
如果不停咁4G 上下DATA好快無電
WIFI 慳電好多
如果你純打機, 打小雞唔使用網絡係好D嘅
(當然小雞要行SIMULATOR其實又食返電)

感覺唔錯喔

4100電唔打大食game有8~10粒鍾差不多吧~
-------------------------
ps.Pro5(3050電)鎖高頻+wifi+白貓 大約玩到4粒鍾