外國人嚟香港,想買 2000~2500 hkd 電話,邊度買,同有無推介?

此外國人唔係來自大家諗果啲富裕國家,所以 budget 有限,又想買到好C/P貨
佢暫時有呢幾個心水
Nexus 5X 16/32G
Iphone 5s 16/32G
One Plus One 或者 One Plus Two
小米5 32G
唔知大家有無其他推介(唔好俾中階或低階機我,最好係過氣旗艦,或者大陸旗艦)
同埋邊間買會比較好?假如落深水埗的話,都係福仁同鴨記?
水貨都OK,只要係全新,唔係鬼機翻修機就得
唔該大家

PS
今日落大舖睇過,間間都收起晒 5X 咁濟
one Plus 無出過行貨我都知大舖唔會有
iphone 5S 依家要揾全新貨我諗應該難過登天,邊度真係會有?
Iphone 最怕鬼機,第一水銷量咁多,大陸零件又咁多,真係翻新鬼機都真係唔易睇得出

ZUK Z2
LE MAX 2
MEIZU PRO 5

Pro 5 4/64 $27xx

via HKEPC Reader for Android

拎去邊度用?要睇下當地用唔用到,同埋佢如要用當地文字,部機支唔支援....過來人....

ZUK Z2
LE MAX 2
MEIZU PRO 5
calvinleeabc 發表於 2016-6-13 23:54

幾多錢?有無 out budget?
無嘅話,香港現貨邊到有?
有無準確地址?
7月1日 就嚟香港買

Pro 5 4/64 $27xx

madking34 發表於 2016-6-13 23:56

Out budget

拎去邊度用?要睇下當地用唔用到,同埋佢如要用當地文字,部機支唔支援....過來人.... ...
takeoto 發表於 2016-6-14 00:15

Wcdma 2100 國家
所以唔係大問題

oneplus你上官網買咪得

此外國人唔係來自大家諗果啲富裕國家,所以 budget 有限,又想買到好C/P貨
佢暫時有呢幾個心水
Nexus 5X 16 ...
QAFHK 發表於 2016-6-13 11:51 PM

One + 係有行。不過要上網買。

Out budget
QAFHK 發表於 2016-6-14 12:46 AM

差小小都out?你指定要旗艦。
小米5都要26xx.
重有買水貨冇得保証唔鬼。