[操作疑難] (已解決)港版 HK_32.2.A.0.224 Z5P E6853 你們更新後VOLTE正常嗎?

港版 HK_32.2.A.0.224 Z5P E6853 你們更新後VOLTE正常嗎?
不知道為何我更新完.224之後原來舊版.185可用的VOLTE現在用不了,可以正常開啟但沒有VOLTE的符號,也用不了Volte的服務。
你們可以用嗎?請提供一下網絡供應商名稱及地區

via HKEPC for Sony Xperia Z5 Premium

你自己用咩台又唔講

via HKEPC Reader for Android

E6683
32.2.A.0.224
csl, 3hk volte正常

你自己用咩台又唔講  

chun232939472 發表於 2016-6-19 01:59

Sor.   補返  我用CSL.   更新之前冇事架,更新完就冇反應

via HKEPC for Sony Xperia Z5 Premium

Sor.   補返  我用CSL.   更新之前冇事架,更新完就冇反應

via HKEPC for Sony Xperia Z5 Premium ...
lokkeung 發表於 2016-6-19 02:04

更新完有冇出
“您的裝置現在將重新開機以針對您的網絡供應商最佳化。”

我更新完出呢句&強制重新開機“之前”都唔見左volte選項

一係試下入另一張sim開機,再換原本張sim再開機
唔得就去csl換sim再試(又多35八達通 )

via HKEPC for Sony Xperia Z5 Premium ...
lokkeung 發表於 2016-6-19 02:04

我CSL 冇問題, SIM 是有8達通

E6853
32.2.A.0.224
Octopus sim
1010 VoLTE 正常

回復 5 #chun232939472

有個句野,但我有volte選項,開左=冇開,聽蕉搵第張卡試下先
我換sim卡好煩,八達通門禁+日日賞+全月通+自動增值 仲有T&G ......

M.C.S : CSL.

回復 5 #chun232939472

我記得以前會有一句 類似問你 開啟呢個服務要同網絡供應商查詢, 但而家開同山都冇左句野

M.C.S : CSL.

回復 chun232939472

有個句野,但我有volte選項,開左=冇開,聽蕉搵第張卡試下先
我換sim卡好煩,八達通門 ...
lokkeung 發表於 2016-6-19 02:48

注意:換sim未必解決到,只係一個嘗試