甘肅抽檢:台電、品勝、SSK等品牌移動電源存品質問題

2016年4月26日,甘肅省工商行政管理局官網公佈移動電源類商品品質抽檢結果顯示,台電科技、品勝、SSK等品牌的移動電源存在品質問題。甘肅省工商局表示,將按照有關法律法規對本次抽檢中銷售不合格商品的經銷單位進行處理,公示的不合格商品生產企業和有關經銷單位應按照相關法律法規的要求主動採取召回、下架、退市等措施

甘肅抽檢:台電科技、品勝、SSK等品牌移動電源存品質問題。

2016年4月26日,甘肅省工商行政管理局官網公佈的甘肅省工商系統2015年流通領域移動電源類商品品質抽檢結果顯示,台電科技、品勝、SSK等品牌的移動電源存在品質問題。

為了維護市場經濟秩序,保護消費者合法權益,加強流通領域商品品質監管,甘肅省工商局組織對蘭州市轄區市場上銷售的移動電源進行了抽檢。主要不合格專案為額定容量、0.2It放電等。

甘肅省工商局表示,將按照有關法律法規對本次抽檢中銷售不合格商品的經銷單位進行處理,公示的不合格商品生產企業和有關經銷單位應按照相關法律法規的要求主動採取召回、下架、退市等措施,保護消費者的合法權益。

2015年甘肅省工商系統流通領域移動電源類商品品質抽檢不合格名單:

2016年4月26日,甘肅省工商行政管理局官網公佈移動電源類商品品質抽檢結果顯示,台電科技、品勝、SSK等品牌 ...
亞超 發表於 2016-6-19 07:22

係咪唔記得科水啊……

回正題︰似乎呢幾隻品牌嘅移動電源係呢個forum都唔係太多師兄採用。
反而,佢哋嘅其他產品就可能用得多。

係咪唔記得科水啊……

回正題︰似乎呢幾隻品牌嘅移動電源係呢個forum都唔係太多師兄 ...
mdws2002 發表於 2016-6-19 11:01

品勝,賣相機電幾出名......

等睇聲明,話係假貨

品勝,賣相機電幾出名......
hk133 發表於 2016-6-19 11:15

品勝嘅相機電同埋手機電,我都有用緊。
至於SSK,就只係用緊佢嘅移動硬盤盒。

甘肅省工商行政管理局 <- 無公信力

請問, 尿袋關android手機咩事? 尿袋而家內置android OS可以打手機? 定係尿袋已經發展到可以用android手機操控?

請問, 尿袋關android手機咩事? 尿袋而家內置android OS可以打手機? 定係尿袋已經發展到可以用android手機操 ...
竹皮 發表於 2016-6-19 11:46

"定係尿袋已經發展到可以用android手機操控?"
    http://www.zmifi.com/goods.php?id=3
    又真係可以用手機app控制喎。

"定係尿袋已經發展到可以用android手機操控?"

又真係可以用手機app控制喎。 ...
hk133 發表於 2016-6-19 12:17

文中連紫米兩字都無提

文中連紫米兩字都無提
竹皮 發表於 2016-6-19 12:37

你係問“尿袋關android手機咩事?”,唔係“上面嗰幾個牌子嘅尿袋關android手機咩事?”。。。