[操作疑難] 屋企人買左部IMEI 0既機返黎 求還原imei方法

打電話同data上網都無問題
想問下有咩辦法還原返佢?

部機係LG G4..
睇機背貼紙係行貨單卡機黎
但刷左台灣rom...行software update出device not registered error......

回復 1 #DraGoNxHK

去xda 或者 大陸 gfan 睇

via HKEPC Reader for Android

鬼鬼地。

睇落真係鬼鬼哋。。
可能上手刷ROM刷花咗NVRAM,試吓刷返港版 (假如肯定係港行機)

打電話同data上網都無問題
想問下有咩辦法還原返佢?

部機係LG G4..
睇機背貼紙係行貨單卡機黎
但刷左台灣 ...
DraGoNxHK 發表於 2016-6-26 00:13

唔駛問啦, G4 imei變0 好大機會係第一手死底板, 收賣佬平價買入自己換CPU, 換完之後imei會變0.
係可以recover 既, 自己睇xda. 換完cpu 其實無問題既. 不過imei 0就收唔到第日既OTA update

睇落真係鬼鬼哋。。
可能上手刷ROM刷花咗NVRAM,試吓刷返港版 (假如肯定係港行機) ...
dcc2000 發表於 2016-6-26 05:46

港行係根據機背貼紙估的...
但唔排除張貼紙都係假既sosad

如果刷到imei變0係應該打唔到電話同上唔到網?

唔駛問啦, G4 imei變0 好大機會係第一手死底板, 收賣佬平價買入自己換CPU, 換完之後imei會變0.
係可以reco ...
longleg 發表於 2016-6-26 09:04

即係有辦法還原返 但收賣佬無整好埋先賣?

因為我都唔太熟刷rom....
如果唔刷繼續用 應該有其他要check imei既apps都會用唔到?

邊度買?

via HKEPC Reader for Android

Where?
Price?
thx

港行係根據機背貼紙估的...
但唔排除張貼紙都係假既sosad

如果刷到imei變0係應該打唔到電話同上唔 ...
DraGoNxHK 發表於 2016-6-26 09:49

如果刷到imei變0係應該打唔到電話?x2