運動手環

用緊小米手環光感版, 想買小米手環2, 但係下下要搶好浪費時間, 所以轉睇其他國產手環, 而家見到幾個牌子:

1. 樂心mamboHR
個APP好似要連wechat, 好似連唔到google fit(客服話唔得), 有連續心跳監測(客服話有)

2. WeLoop唯乐now2
好似大隻的, 好似好似連到google fit(客服「是第三方软件就可以」), 冇連續心跳監測(客服話冇)

有冇其他option?

自己爬下文先

自己爬下文先
愚樂無窮 發表於 2016-6-29 23:20

係小米手環個貼爬左好耐....好亂

係小米手環個貼爬左好耐....好亂
laicphk 發表於 2016-6-29 23:23

首先你要知你想要乜先
check跑步?心跳?血氧?要唔要GPS?
跟住再選擇

其實隻隻功能大概一樣
係check既時間可能唔一樣咁解

首先你要知你想要乜先
check跑步?心跳?血氧?要唔要GPS?
跟住再選擇

其實隻隻功能大概一樣
係 ...
愚樂無窮 發表於 2016-6-29 23:26

最主要都係for跑步/心跳,同埋連到google fit, 同埋想知各位ching口中既連續心跳監測係咪都係for運動用多?

最主要都係for跑步/心跳,同埋連到google fit, 同埋想知各位ching口中既連續心跳監測係咪都係for運動用多? ...
laicphk 發表於 2016-6-29 23:37

google fit 唔敢講
我隻dofit now 2唔得
但佢可以check到動靜態心率
mambo好似只係靜態心率

其實搶只是十鐘左右…有幾浪費時間?

via HKEPC Reader for Android

它是必需品嗎?如否 ,再等一會兒吧

利申:有興趣入手,但想了解多 d用家入手後既意見

用緊小米手環光感版, 想買小米手環2, 但係下下要搶好浪費時間, 所以轉睇其他國產手環, 而家見到幾個牌子:

...
laicphk 發表於 2016-6-29 22:55

我用緊now2, connect唔到google fot