[測試] 8/1日起「移動互聯網應用程式資訊服務管理規定」

細節自己睇。
http://www.techbang.com/posts/44 ... the-name-of-privacy

唔係鬧大陸,反而欣賞佢戒了鬼鬼鼠鼠明刀明槍監你,近代史中罕見,的確進步。
但你會。
1 正。讓國家更方便保護你。
2 唔理,反正唔多明細節,明都覺得冇咩所謂。
3 電腦高手,有信心識roots 識改識保護自己令自己滿意。
4 盡量戒大陸機。
5 一向或以後會戒大陸機。
6 其他。

事件講緊 APP,你點解將佢焦點變成大陸機?

孤兒仔 發表於 2016-7-1 01:16

大陸機, 大陸APP

孤兒仔 發表於 2016-7-1 01:16

事件講緊大陸機,你點解將我焦點變成你焦點變成成事件講緊 APP?
哈哈哈。唔滿意我下次再開過。或你去開個講APP.

事件講緊大陸機,你點解將我焦點變成你焦點變成成事件講緊 APP?
哈哈哈。唔滿意我下次再開過。或你 ...
diotong 發表於 2016-7-1 02:05 AM

我問你點解,問下唔滿意唔使答我。

其實呢…大吧人一早保護緊你,係你唔知者,保護你最多果個叫google, 日日賣緊你d 數據搵錢

via HKEPC Reader for Android

我問你點解,問下唔滿意唔使答我。
孤兒仔 發表於 2016-7-1 02:13
一部智能手機,嚴格黎講連最簡單嘅打電話同SMS都要「開app」
咁大陸機同大陸app可以點分割到?

其實呢…大吧人一早保護緊你,係你唔知者,保護你最多果個叫google, 日日賣緊你d 數據搵錢

via HKEPC Read ...
gamezz 發表於 2016-7-1 10:10

你舉google賣緊數據賺錢的例子同共產黨新措施有咩關係?

一部智能手機,嚴格黎講連最簡單嘅打電話同SMS都要「開app」
咁大陸機同大陸app可以點分割到? ...
yjfoeg 發表於 2016-7-1 10:17 AM

分割唔到唔代表一定要拉埋來講,大陸機有大陸APP白痴都知無需多講,
事實焦點係大陸APP度,俾人拉開左咁係咪日機韓機裝微信就唔關事呢。
我問下某人姐