美族碌3 穩定嗎?

想買俾老人家用,主要都係whatsapp, 馬會等等, 唔打機,唔知夠唔夠用,造工實唔實淨。Mtk未用過, 請問而家係咪都已經好成熟,唔彈app?

via HKEPC Reader for Android

m3 note做工實凈,我自己用未試過出現彈app情況。
但mTouch長輩唔容易上手,touch-->back、press-->home,需要一段時間適應。
長輩用慣其他android機就買red米note3啦,易啲上手。

m3 note做工實凈,我自己用未試過出現彈app情況。
但mTouch長輩唔容易上手,touch-->back、press-->home, ...
hk133 發表於 2016-7-2 14:16

米仔我用過下覺得好化學咁

米仔我用過下覺得好化學咁

gonza119 發表於 2016-7-2 14:30

將就將就,用得就算啦,我家人用紅米note 4G用左1年都冇事。。。

老人家唔打機
用 MTK 就換黎續航力

個人覺得造工好過妖米
至於最驚喜係個 Rom 真係幾流暢
有個 Root 機習慣因為鐘意乾淨 Rom
但用落味瀆似乎唔洗 Root
因為大部分 apps 都有用有連繫性

缺點就係可視角度唔高
比較過其他機,打斜睇依部會灰白

將就將就,用得就算啦,我家人用紅米note 4G用左1年都冇事。。。
hk133 發表於 2016-7-2 14:37

咁米仔港版俾咪一定無廣告?

咁米仔港版俾咪一定無廣告?

gonza119 發表於 2016-7-2 14:49

好似冇,家人用緊,唔見有廣告。
    唔好多手刷大陸開發版ROM就得。

老人家唔打機

個人覺得造工好過妖米
有個 Root 機習 ...
expedia 發表於 2016-7-2 14:37

mon灰白係rom問題.....希望快d有更新。

老人家唔打機

個人覺得造工好過妖米
有個 Root 機習 ...
expedia 發表於 2016-7-2 14:37

但home+back會唔會難習慣?

但home+back會唔會難習慣?

gonza119 發表於 2016-7-2 16:59

初期係需要一段時間習慣,用慣左就會覺得好用