請問小米4用到香港4g嗎?

最近見到清貨,想買返部, 但驚係香港上唔到網,請問有依個問題嗎?另外內地版同港版小米有冇咩唔同? play store 我問咗舖頭會幫我裝, 仲有其他問題嗎? thank you a lot

最近見到清貨,想買返部, 但驚係香港上唔到網,請問有依個問題嗎?另外內地版同港版小米有冇咩唔同? play ...
ryan03306 發表於 2016-7-3 02:08 PM

要買聯通版。

via HKEPC Reader for Android

唔該哂,舖頭話係聯通版, 但會唔會比行貨既機上網慢咗?另外,我聽講過內地小米有廣告係app入面, 請問係咪真?

唔該哂,舖頭話係聯通版, 但會唔會比行貨既機上網慢咗?另外,我聽講過內地小米有廣告係app入面, 請問係 ...
ryan03306 發表於 2016-7-3 02:14 PM

係有。

紅米3s好過

唔該哂,舖頭話係聯通版, 但會唔會比行貨既機上網慢咗?另外,我聽講過內地小米有廣告係app入面, 請問係 ...
ryan03306 發表於 2016-7-3 14:14

可以刷其他ROM解決,印像中,米4容易刷。

但我唔識依啲,原裝廣告問題好嚴重?

但我唔識依啲,原裝廣告問題好嚴重?
ryan03306 發表於 2016-7-3 15:44

未至於煩擾。
我本人可以接受到。

得 16gb rom 又冇sd card slot , ching 諗清楚呀.

最近見到清貨,想買返部, 但驚係香港上唔到網,請問有依個問題嗎?另外內地版同港版小米有冇咩唔同? play ...
ryan03306 發表於 2016-7-3 14:08

$980.......即使無插卡攞嚟粗用都無所謂