[操作疑難] 中國聯通 smtp server 設定

請問 跨境王[加強版]一卡兩號儲值卡應如何  設定?
唔該先。

麻煩幫手。

請問 跨境王[加強版]一卡兩號儲值卡應如何  設定?
唔該先。
hobigboy 發表於 2016-7-5 16:06

smtp唔係俾Mail用嘅咩?儲值卡要set啲乜?

smtp唔係俾Mail用嘅咩?儲值卡要set啲乜?
mdws2002 發表於 2016-7-7 10:27

我漫遊時要發電郵,所以要入smtp。

儲值卡點會有SMTP,只會用數據黎發送電郵

用 聯通嘅 smtp server 可以嗎?

用 聯通嘅 smtp server 可以嗎?
hobigboy 發表於 2016-7-7 12:20

你用間邊個 free mail / mail server 就用返佢自己個 smtp, smtp 唔係跟你個電話台的

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - iPhone

你用間邊個 free mail / mail server 就用返佢自己個 smtp, smtp 唔係跟你個電話台的

via HKEPC I ...
QAFHK 發表於 2016-7-7 13:21

發送電郵不是一定經 ISP 的 smtp server?

發送電郵不是一定經 ISP 的 smtp server?
hobigboy 發表於 2016-7-7 13:26

你平時用開邊個咪邊個,同用邊張儲值卡無關。
如果你發覺用某儲值卡係send唔出嘅話,咁可能係嗰張卡本身Block咗。
你點set都無用。