想換手機,One plus 3 同 Huawei Mate 8 點揀好呢??

thx....

你要5.5 定6寸囉.

回覆 1# heston

Oneplus 3

兩部我都用過,都唔差
個人覺得OP3手感比Mate8好太多
Mate8各方面平衡,相機唔得
續航Mate8完勝,但OP3有Dash Charge,超快

兩部我都用過,都唔差
個人覺得OP3手感比Mate8好太多
Mate8各方面平衡,相機唔得
續航Mate8完勝,但OP3有Da ...
raymondyipsp 發表於 2016-7-19 14:35

如果 Mate 8 國行唔係因為 WhatsApp Notifications 問題(係,港行冇問題),我應該仲用緊而且未必會入 OnePlus 3。

如果 Mate 8 國行唔係因為 WhatsApp Notifications 問題(係,港行冇問題),我應該仲用緊而且未必會入 O ...
451KL 發表於 2016-7-19 14:38

同師兄一樣,俾個notification問題攪到轉機

同師兄一樣,俾個notification問題攪到轉機
raymondyipsp 發表於 2016-7-19 15:02

最鬼嬲既係舊年用 Honor 6 Plus 完全正常冇問題,但係換左 Mate 8 就出事。

唔知 EMUI 4.1 有冇 Fix 呢?

via HKEPC Reader for A9u

最鬼嬲既係舊年用 Honor 6 Plus 完全正常冇問題,但係換左 Mate 8 就出事。

唔知 EMUI 4.1 有冇 Fix 呢 ...
451KL 發表於 2016-7-19 15:10

而家轉左一加三舒服晒

我覺得raymondyipsp C兄最有資格回答..

而家轉左一加三舒服晒
raymondyipsp 發表於 2016-7-19 15:47

但係 OP3 粒電冇 Mate 8 咁屍服呢。

via HKEPC Reader for A9u