[操作疑難] 請問有無沙灘/船P用得嘅中階價錢嘅防水機??

如題,行水/舊款不區,如果有得自拍鏡頭好少少就更好

希望budget 2500以下

因為啱啱用死咗部 LG L24要換機,但唔知換邊部好,有諗過Sony M5但sony好似講明唔可以入水用,三星好似只有旗艦級有防水,其他牌子好似都只係生活防水級別

定應該買個好啲嘅防水殼??

謝謝

Olympus 以前DC仔就真係得
我玩wakeboard 用佢

E+ 就GoPro + 箱好過啦
LarSing 發表於 2016-7-22 16:02

樓主應該係想要防水電話 你同佢講gopro
將L24升級去V32啦
2500樓下,又係防水,仲有得換電,船p影相仲有ois

via HKEPC Reader for Android

樓主應該係想要防水電話  你同佢講gopro  
將L24升級去V32啦  
2500樓下,又係防水,仲 ...
ksksksks 發表於 2016-7-23 09:13

樓主要跳落海影,又可能浮潛,有水壓手機多數頂唔住。

回復 5 #buynaka

yes,電話超過1米&5min我估已經...... 要潛水就都係gopro或者平啲國內隻X狗啦

via HKEPC Reader for Android

海水唔係有腐蝕性咩 防水手機放海到唔會好快玩完咩

是咁的,其實要幫女仔揀,所以 DC / go pro 唔啱用......

V32 我驚底板問題 ......

依家諗緊butterfly 3,轉頭落去SSP / MK睇仲有無全新機......

Thanks 各位

海水唔係有腐蝕性咩 防水手機放海到唔會好快玩完咩
cb2y 發表於 2016-7-23 09:30

每次落完海,儘快用清水沖乾淨的話,問題其實唔大

每次落完海,儘快用清水沖乾淨的話,問題其實唔大
呆呆的聰 發表於 2016-7-23 15:41

d 圖層都會慢慢無ga 依家好多機都落圖層就算