有冇人買左努比亞Z11 max ?

屎忽痕,賣左部OppoR7plus比大陸同事,而家部k920副機變大婆。又想沖部z11max玩下,但唔知裝唔裝到Gapps? Root到嗎?有冇ching可以指點下?
想入部6寸機,仲有冇其它選擇?畢直¥3000樓下。唔要MTK。

我對呢部機有興趣過,上網睇到啲人話可以裝到 grapps,只要root左先!有香港用家話可以4g+3g,待機!!

via HKEPC Reader for Android

我用緊, 可以ROOT, 再安裝GOOGLE.

優點: MON 靚, 電勁(重度用一日剛好), 2小時快差.

缺點: ROM不及其他品牌好, 少setting, 用雙卡時不可以用SD卡, 相機不行(信佢9UP單反手機就HIHI)

但Z11 好似正過Z11 MAX, 我有D後悔, 想要Z11多D

Z11 max 唔錯呀,睇大陸d癬稿幾話幾正架,睇官方話個相機正到暈tim

但Z11 好似正過Z11 MAX, 我有D後悔, 想要Z11多D
kg2 發表於 2016-7-23 18:07

係窄邊框同粒勁u做賣點,幾吸引,相機同max一樣,可惜5.5寸同3000mah,唔係我杯茶。

用過Z9mini,
個rom超過1GB,有600M系bloatware。

kg2 發表於 2016-7-23 18:07

想問下待機係咪可以4g+3g

想問下待機係咪可以4g+3g

ny911 發表於 2016-7-23 20:27

唔得,主卡上網時,另一張卡只能作通話用途。
1. 如果卡一set做4g/3g, 唔要有gsm,咁樣卡一用緊3g通話,你仲可用卡1數據連線。
2.如果你要一邊通話,一邊上網。只有卡2通話中,用卡一4g上網。
3.呢部機支持volte,如果你個台收到。

講明先,現在買相機未優化,廢廢地