玩POKEMON GO發現一樣野好重要, 就係GPS定位.

不停搜索GPS, 一搜唔到立即彈GAME,

我部機GPS真係垃圾......

有邊部機容易定位?

我部S7e嘅GPS都成日飄移

不過返工、訓覺時飄移係好事 (要著mon)
程式當你移動左,照計入孵蛋里數
所以有時我會故意唔用GPS,只用WiFi, mobile network定位,貪佢定位飄忽D

不過返工、訓覺時飄移係好事 (要著mon)
程式當你移動左,照計入孵蛋里數
所以有時我會故意唔用GPS ...
EITCo 發表於 2016-7-27 12:02

唔開GPS玩到既咩?

我開WIFI, GPS搜唔到,一樣彈GAME......

回覆 4# xdjpd123

紅米NOTE 4G, SAMSUNG S5 ,LETV 1S......
冇GPS,未試過彈GAME

樂1S成日連唔到GPS,係咁飄移,係好事黎,可以成日轉地標屈精靈球

我SET左定位唔用GPS,數據/WIFI ONLY都無問題,仲用小D電

樂1S成日連唔到GPS,係咁飄移,係好事黎,可以成日轉地標屈精靈球
隨機人生 發表於 2016-7-27 14:11

係個gane既bug,當祗用agps,就會時常出no gps warning,祗要開著埋wifi就得(wifi唔需要駁任何網ap)。

我SET左定位唔用GPS,數據/WIFI ONLY都無問題,仲用小D電
我要買電腦 發表於 2016-7-27 14:15

係,但位置會冇咁準。

回覆  xdjpd123

紅米NOTE 4G, SAMSUNG S5 ,LETV 1S......
冇GPS,未試過彈GAME
wosiu2005 發表於 2016-7-27 13:59

THX, 已解決

成日彈gps signal not found