[配件] 求外置充電推介

各位師兄我想買一隻1萬mah左右既外置電,
我上網睇過:
magic pro    x9/  9000/
sony CP-F10L/B  1萬
牛魔王  1萬
但我又唔知以上3隻邊隻比較好,
我想買D大牌子,用得安心D,求師兄推介下,感激

最好料咪x米10000囉,德州儀器芯片,panasonic/LG電,仲要夠平,金屬殼又好睇。
尿袋牌子隻隻都唔大,有啲所謂大牌子用料仲麻麻地。

最好料咪x米10000囉,德州儀器芯片,panasonic/LG電,仲要夠平,金屬殼又好睇。
尿袋牌子隻隻都唔大,有啲 ...
hk133 發表於 2016-7-29 13:13

妖電第一水叫好,之後係咁偷工減料
冇不值 淘ANKER/AUKEY
有不值 SONY/PANASONIC/SANYO

妖電第一水叫好,之後係咁偷工減料
冇不值 淘ANKER/AUKEY
有不值 SONY/PANASONIC/SANYO ...
望月小妖 發表於 2016-7-29 14:41

我拆過小米5200mAh尿袋同埋5000mAh薄版尿袋,啲料好足,何來偷工減料?

我拆過小米5200mAh尿袋同埋5000mAh薄版尿袋,啲料好足,何來偷工減料? ...
hk133 發表於 2016-7-29 03:43 PM

偏見是不用原因

via HKEPC Reader for Android LG V10

我拆過小米5200mAh尿袋同埋5000mAh薄版尿袋,啲料好足,何來偷工減料? ...
hk133 發表於 2016-7-29 15:43
偏見是不用原因

via HKEPC Reader for Android LG V10
lyh1993 發表於 2016-7-29 18:05

冇錯,小米尿袋嘅用料同做工,絶對比兩隻同樣係國產貨嘅A字頭牌子好,不過好多人仍然祗係睇牌子,抱住賣得貴先至會係好嘢嘅心態,用料做工果d佢哋唔會理。

SONY就話所謂大牌子啫,Magic pro、牛魔王呢d,真係得啖笑。

我諗樓主想買使用Li-polymer電芯嘅10000mAh薄身尿袋,其實可以考慮小米10000mAh高配版(雙向QC2.0),或者ZMI紫米10000mAh HB810 (單向QC2.0) / PB810

ZMI紫米10000mAh HB810 (單向QC2.0) / PB810

呢隻唔錯又薄又平

去淘佬淘隻飛毛腿係國內名牌

Aukey QC3.0

via HKEPC Reader for Android