舊機的抉擇 - galaxy s6 vs note edge

家人部galaxy a5 2016 用了約半年,對其效能不滿意(之前用s4), 打算趁仲有價時快快放走部 a5, budget 3000內買三叔,怕C系同a系一樣失望,又買唔起今代旗艦,芒大小沒所謂,諗緊歐水 s6 同 日水 note edge, 請指教,謝謝
P.s. 用了幾代三叔,唔會轉牌子

1+3,fit曬,中價頂級spec

S6應該好啲,外觀上都係。

1+3,fit曬,中價頂級spec
calvinleeabc 發表於 2016-7-30 00:16

講明唔會轉牌子,就無謂hard sell人地去買啦……

比多1k直上S7,A、C全部垃圾閹割孤兒仔

比多1k直上S7,A、C全部垃圾閹割孤兒仔
calvinleeabc 發表於 2016-7-30 00:23

樓主講到明 3K 內,你仲要叫人俾多 1K 直上 S7 做乜?

via HKEPC Reader for A3000

樓主講到明 3K 內,你仲要叫人俾多 1K 直上 S7 做乜?

via HKEPC Reader for A3000 ...
451KL 發表於 2016-7-30 00:26

樓主堅持3k買***咪A9 Pro/Note5,再唔係二手S7,電子野有新買新

用開s4 轉S6 應該會滿意, 題外話,水機係邊買好?

樓主堅持3k買***咪A9 Pro/Note5,再唔係二手S7,電子野有新買新
calvinleeabc 發表於 2016-7-30 00:30

3K可以買NOTE5 全新?!

如果3K左右買SAMSUNG C7

via HKEPC Reader for A3000 ...
451KL 發表於 2016-7-30 00:26

題外話:
http://unwire.hk/2015/11/18/vertu-touch/mobile-phone/
嘩,正吖!俾多大約70K就可以買到一部咁好嘅機,簡直筍到爆!