想問下小米d機係咪就算裝其他rom都有back door隨時send緊你d資料出去??

見平平地想買部小米max上下網,但如果暗中send d資料出去又真係...

係,買得大陸機遇咗

via HKEPC Reader for Android

係,買得大陸機遇咗

via HKEPC Reader for Android
天宮葉月 發表於 2016-8-2 08:29

你用咩牌子?你確定你既資料send完去外國唔會再share返俾中國?賣資料最好賺

見平平地想買部小米max上下網,但如果暗中send d資料出去又真係...
miracle23 發表於 2016-8-2 07:56
樓主冇做過咩唔洗咁驚喎,你上得網好多個人資料已經一路share緊,例如你既位置

樓主冇做過咩唔洗咁驚喎,你上得網好多個人資料已經一路share緊,例如你既位置 ...
mifans 發表於 2016-8-2 08:39

又係D咁既中國邏輯
你自己選擇分享咩資訊, 同人地後門入你電話偷野係兩回事
你叫全世界都公開自己戶口有幾多錢得唔得?
冇洗黑錢冇犯法唔洗咁驚喎

小米暗傳中國

蘋果暗傳美國

三星LG暗傳韓國

任君選擇

小米暗傳中國

蘋果暗傳美國

三星LG暗傳韓國

任君選擇
pentax_li 發表於 2016-8-2 08:44

用iPhone既蘋果一定有儲存你既資料
用Android既Google一定有儲存你既資料
只係差在佢拎幾多, 有冇做加密, 有幾多個party可以拎到D資料咁

樓主冇做過咩唔洗咁驚喎,你上得網好多個人資料已經一路share緊,例如你既位置 ...
mifans 發表於 2016-8-2 08:39

咁你無乜得罪人係咪屋企唔使裝門鎖?

如果真係驚,用番3310 /黑白MON 機啦

一句到尾,驚就唔好買,洗乜開post?