國行 Note 7 配6GB RAM + 128GB ROM

好野留比大陸

同a9一樣pro版比大陸

via HKEPC Reader for Android

同a9一樣pro版比大陸  

fung147 發表於 2016-8-7 17:03

Sorry, 一 d 都無葡萄大陸 "高配" note7.

用 s820 的 6+128 零興趣

只要係用 exynos 8890, 4+32/64 都無所謂

Sorry, 一 d 都無葡萄大陸 "高配" note7.

用 s820 的 6+128 零興趣

只要係用 exynos 8890, 4+32/64 都 ...
Miipp 發表於 2016-8-7 17:18

等你開箱

等你開箱
EVIS 發表於 2016-8-7 20:42

我唔急住換機, 等一等出多 d 變種, 多 d 國際版 8890 水貨再諗, 最好出埋平面版.

An 機由 576MB ram 開始用, 未試過爆 ram, 從不追 ram 揀機. 更不會好似其他用家咁見到一兩 G free ram 心理先平衡

身為港燦﹐同價錢賣低階版本啲人都會9衝是常識吧?君不見Note5時幾多星粉大叫'32gb已經好夠用'一邊餓狗搶屎咁訂機咩?香港代理唔係傻嘅…當比舊屎你班友都搶住食﹐又何必比粒糖你呢?

身為港燦﹐同價錢賣低階版本啲人都會9衝是常識吧?君不見Note5時幾多星粉大叫'32gb已經好夠用'一邊餓狗搶屎 ...
godchoi 發表於 2016-8-8 01:01

唔好倒轉黎講, 香港三星根本無主動權, 係韓國俾乜野佢賣, 佢就要賣乜.
仲有我唔明點解32gb夠用有乜野問題? 是罪嗎?

我唔急住換機, 等一等出多 d 變種, 多 d 國際版 8890 水貨再諗, 最好出埋平面版.

An 機由 576MB ram 開 ...
Miipp 發表於 2016-8-7 20:51

我玩親AN都唔夠RAM
貓屎冬1 得256mb ram, AN 2.2既爆LMK
美版GS1 captivate 512mb AN 4.0 又爆LMK
NOTE1 1gb ram AN 4.0加埋spen又爆LMK
NOTE 3 3GB RAM AN 4.3 加埋spen 都係爆LMK
NOTE 5 4GB RAM AN 5.1 又係爆LMK
S7E exynos 4gb ram an 6.0 無spen都係爆LMK
依家用緊CM系加custom kernel 自己改dirty ratio 等參數先可以控制到唔啟動LMK機制.

結論 android ram management sucks

6GB RAM + 128GB