可唔可以解釋下小米10000 高配嗰隻尿袋按制會有咩功能?就咁叉佢好似叉唔到藍芽耳機

係唔係耳機要求電流過低佢當充飽咗?

我試過連按兩下尿袋粒制,佢粒燈會一路循環走。。。  即係咩意思?

睇說明書啦……

我試過連按兩下尿袋粒制,佢粒燈會一路循環走。。。  即係咩意思? ... 網頁設計
low 發表於 2016-8-8 21:25

禁一下代表開啟左個尿袋,就充緊電,應該係...

禁一下代表開啟左個尿袋,就充緊電,應該係...
cindylee7689 發表於 2016-8-8 23:08

x米尿袋唔洗㩒制架,插好線就自動開始充電。

㩒兩下應該係充細電流嘅嘢,例如手環同藍芽耳機

via HKEPC Reader for Android

睇說明書啦……
hk133 發表於 2016-8-8 22:51

一早唔知去左邊。冇諗過尿袋都要睇說明

low 發表於 2016-8-9 00:23

又要唔識用,又要唔睇說明書,犀利……自己上官網搵,官網有講低電流設備(e.g.手環、藍牙耳機)要點樣用米萬高配充電……

呢隻真係抵玩。 我RMB129 買。 只係大過佢隻5000小小。折算率又小啲。  暫時未搵到邊隻再好啲。 注:個人覺得ZMI 隻快充5000無必要。

我試過連按兩下尿袋粒制,佢粒燈會一路循環走。。。  即係咩意思? ...
low 發表於 2016-8-8 21:25
low 發表於 2016-8-9 00:23

功能係 "支持小電流充電",實際上即係長開住個升壓電路,唔會auto cut-off,官方話兩個鐘後會自動cut。
大部份有auto cut-off嘅尿袋,會檢測輸出port嘅耗電電流,預設低於某個數值時,通常係50mA ~ 100mAh,就 "假設" 件device已充滿電,會停止輸出,所以用嚟叉手環、藍牙耳機之類,可能充好短時間就會cut,甚至充唔到。

買過囉