[操作疑難] Sharp 304sh 用中國移動上唔到網,求救

已經自己set apn做cmhk,
但係都唔得...係咪根本唔支援個頻譜?
好灰
有無ching幫到我?

好灰
有無ching幫到我? ...
flyingkid 發表於 2016-8-9 09:17

試下開漫遊?

回覆 1# flyingkid

400同你收左佢 我用csl 無問題

我有部303SH
之前買左張新既HELLO Sim插入去set好APN都用唔到data
後來搵到以下既方法
2. 我用softbank系列的手機(305sh/402sh等), 以上項目都全部做過但都是不能上網?
原因係softbank 系列的android手機需識別祢的sim card号碼, 如果sim card無号碼識別手機是不能上網,
方法如下:
用一部iphone電話, iphone4~6均可, 設定>電話>自己的号碼>入去設自己sim card号碼, 要加返個地区号碼,
如是香港sim 就+852, 奥門就+853, 日本就+81等
*如果以上都試過都不行的話, 可能sim card太耐関係, 去電話公司更換新的sim card再試*

將sim放入iPhone設定完之後
再插返入去部303SH就上到網

好灰
有無ching幫到我? ...
flyingkid 發表於 2016-8-9 09:17

apn set 錯?
打電話得唔得?

我有部303SH
之前買左張新既HELLO Sim插入去set好APN都用唔到data
後來搵到以下既方法

將sim放入iPhone設 ...
hahahalpc 發表於 2016-8-9 11:07

我一陣試下!感謝!

apn set 錯?
打電話得唔得?
semuel 發表於 2016-8-9 11:07

電話打到,所以以為都上到網,結果就出事...

試下開漫遊?
隼人 發表於 2016-8-9 09:30

開左喇,無用.........

我有部303SH
後來搵到以下既方法

hahahalpc 發表於 2016-8-9 11:07 AM

正解,舊式功能電話都可以set

我有部303SH
後來搵到以下既方法

hahahalpc 發表於 2016-8-9 11:07

無限感激!!!搞掂!