高通Snapdragon 820 vs the 三星Exynos 8890發熱降速測試

呢條片行左5次安兔兔,試出8890發熱降速比820嚴重
Snapdragon 820 vs the Exynos 8890
https://www.youtube.com/watch?v=wRc5JzpbfSs&feature=player_detailpage#t=274

有無 射手座8890用家講下經驗?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

兩部機hardware唔同設計唔同個rom亦唔同,冇乜好比,要比既話就比兩隻唔同版本既s7e同場測試咁會公平d

兩部唔同型號機 ,比條毛咩!

兩部機hardware唔同設計唔同個rom亦唔同,冇乜好比,要比既話就比兩隻唔同版本既s7e同場測試咁會公平d ...
jso77 發表於 2016-8-11 20:59

理應係咁,但商業上可能專登調慢對手soc,擺位、走線、散熱設計亦不盡相同
另你既潛台詞像說平近一半既小米5,rom同設計好過三星

理應係咁,但商業上可能專登調慢對手soc,擺位、走線、散熱設計亦不盡相同
另你既潛台詞像說平近一半既 ...
Monkey2016 發表於 2016-8-11 22:24

如果小米都好過三*, 那高記就一定好過三*

見到唔同機已經知道可以off topic

如果小米都好過三*, 那高記就一定好過三*
peaceso 發表於 2016-8-11 22:30

即係兩個情況都得出高記就好過三*

另你既潛台詞像說平近一半既 ...
Monkey2016 發表於 2016-8-11 22:24

我聽聞淨係兩部機既resolution已經唔同, 一部行fhd一部行2k, 跑2k果部容易過熱降頻係理所當然

我聽聞淨係兩部機既resolution已經唔同, 一部行fhd一部行2k, 跑2k果部容易過熱降頻係理所當然 ...
jso77 發表於 2016-8-11 10:53 PM

其實可以唔洗同佢講咁多,覺得煩就唔好再推喱啲post上嚟,由得佢比大家笑
大家唔好再推喱啲post

又係呢D 米粉對3*** 比較帖.........再討論得出米粉又平又抵食