突然發現味逐PRO 6減價

原價3299,宜家香港官方網上商店賣2999,仲平過CSL凈機價。
不過都係唔抵玩。

原價3299,宜家香港官方網上商店賣2999,仲平過CSL凈機價。
不過都係唔抵玩。 ...
hk133 發表於 2016-8-15 11:03

佢D高階機, 睇下好啦, 個ROM又唔係寫得好過人. 味男一千零蚊就抵入

樣都買得過!不過應該就快出新機

樣都買得過!不過應該就快出新機
dreail 發表於 2016-8-15 14:38

3 Sep出新機
http://sina.com.hk/news/article/ ... %85%89-6170773.html

佢D高階機, 睇下好啦, 個ROM又唔係寫得好過人. 味男一千零蚊就抵入
竹皮 發表於 2016-8-15 14:01

m3 note個ROM寫得好過紅米1同埋ZE550ML,而且乾淨好多。係衰在企硬用MTK。

m3 note個ROM寫得好過紅米1同埋ZE550ML,而且乾淨好多。係衰在企硬用MTK。 ...
hk133 發表於 2016-8-15 14:54

miui如果肯刪除所有廣告,我9成願揀返。
但而家越來越衰,咩春都preload一大輪advs,等於跑車車上加左幾噸石頭,嚴重拖慢個os.

via HKEPC Reader for Android

miui如果肯刪除所有廣告,我9成願揀返。
但而家越來越衰,咩春都preload一大輪advs,等於跑車車上加左幾噸 ...
我係二少 發表於 2016-8-15 14:59

MIUI 6之後個UI夾硬迎合扁平化,整得好樣衰……宜家MIUI 8都算整得好翻啲,不過都係比唔上MIUI V5。
    紅米1update左6之後變得好lag,到宜家8終於冇咁lag,好過V5少少。
    不過俾我揀,我都應該唔會考慮妖米啲機住,因為見到我部紅米1嘅MIUI 8都唔算幾好用,睇落都唔係幾順眼。

Pro 5 其實唔錯,只係用左第二個launcher,  還有仲未update 到 Android 6.0 , 整體滿意。。。