[操作疑難] 已解決, 華為x2 用唔到gear s2

小弟尋日買左隻gear s2,
諗住同部x2一齊用, (honor x2國行, and 6.0)
但係話x2唔相容...咁點都要試下, 裝個3* gear apk,裝哂d插件
都connect到, 但係d 通知過唔到落隻s2到,姐係廢武功,又裝唔到app
用舊電話3* note 2就完美match
有冇師兄試過識搞??
小弟覺得隻s2真心靚, 但2部配合唔到既o野冇得共存...
點抉擇好??

btw, note2 lte神機,岩岩出果陣用到依家,未壞過

20/8/2016 update:
xda刷左個 International B202 ROM,
成功收到哂通知
note2又可以繼續封塵

gear s2唔系三星機專用?

回覆 2# 200801

睇d news話佢出左幾個月之後就開放左比其他and機用

play store have gear app download from samsung

我用尾8 (國行ver) 都搞唔掂個Android Wear > G Watch R

Gear s2 唔係用Android Wear 用 專用app?  
你試 ...
LarSing 發表於 2016-8-18 10:18

x2 5000電...唯一冇得輸

play store have gear app download from samsung
xbox 發表於 2016-8-18 10:20

play store 封左話"裝置不相容",唔比裝

x2 5000電...唯一冇得輸

play store 封左話"裝置不相容",唔比裝
hkhyw 發表於 2016-8-18 10:22

根本唔兼容!

我用尾8 (國行ver) 都搞唔掂個Android Wear > G Watch R

Gear s2 唔係用Android Wear 用 專用app?  
你試 ...
LarSing 發表於 2016-8-18 10:18

Samsung鍾意自己搞個Tizen出黎
一樣係蒜狗掃把啦

個人覺得華仔都係衰衰格格局人用佢果D 錶
間間都係咁
LarSing 發表於 2016-8-18 11:11

用返部正常Android機, 都用到Android Wear
Padfone S + LG Watch Urbane