努比亞Z11 Max, 終於減200-¥1799, 先甜後苦再高潮。補相。

上個月,已經想敗部玩下,終於忍唔住,京東要搶先有,但搶唔到!
官網直接支付寶four水,等聽日收機,下個禮拜得閒上office攞機,6寸大mon,4G+64Grom, 呢個價算抵玩。等開箱。

部機造工有番咁上下水準,幾滿意。手感唔錯。

條邊都幾幼!

分屏勁好用,同一時間做兩樣野。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

尋日上深圳小米之家玩部max,好鍾意,但掛腰太大部。冇敗到。

我都想要,但覺得比較貴 。

尋日上深圳小米之家玩部max,好鍾意,但掛腰太大部。冇敗到。
cccho 發表於 2016-8-18 20:04

佢係努比亞 細小小

via HKEPC Reader for Android

1700好抵玩呀

終於攞左部機返黎,尋日得閒小小,就開始搵料學下點裝呢部機。(我自問對Android系統了解都唔差,但都比佢d設定玩死!一個字…煩)
第一步:例牌動作,開機即OTA更新到最新版1.23,過程順利,一粒鐘唔洗!
第二步:例牌裝TWRP,Root機,裝SuperUser都好易,跟足步驟十分鐘完成!
第三部:裝GAPPS,GappsARM64-5.1完全冇難度,半粒鐘玩完。
第四部:裝Titanium Backu Pro,還番晒所有常用Apps同我例裝嘅九方輸入法,還原所有資料。半粒鐘完事!
第五部:Set晒Google account,同步contact、email……已經晚上十點幾,唸住裝完,可以收工去訓啦!點之…出事啦!

呢部抵玩過A9

點解Gmail、contact、kepp、youtube都同步唔到?reboot再試,都唔得!大鑊!個帳戶設定-新增或編輯同步處理係邊呀?入去先可以開到同步喎!搵極都冇嘅?仆你個guide!如是者,每個menu都人去慢慢搵,時間飛逝,十二點半,都搵唔到個帳戶設定係邊!小聲不斷!

答案係…呢部機唔知乜料?冇得係設定入面新增用戶或修改同步設定!可能係bug!但我唔知,因為大陸機我自問用唔小,但未見過好似咁情況!努比亞係我第一部!

最後,打開手機管家,將所有apps權限set好先。跟手reboot部機!就係boot完部機,打開gmail,收番晒所有mail,gmail同步到!
都成點幾兩點鐘啦!但contact 、keep仍然冇計!