部G4終於死左岩岩拎返黎 某方面比之前表現好

舊年12月買,買果時以為可以避開有問題既底板,點知今個月就死左.....整左2日拎返黎,好彩有BACKUP(唔知其他牌子有冇LG BACKUP呢個功能 好好用)一陣就還完返哂之前既野,心情好似玩新機咁
因為一直用開5.1,覺得用電唔錯(唔知而家6.0升唔升得過)特別叫佢整好唔好幫我UP去6.0,試過機一切正常,但發現個藍芽竟然比之前接收強,因為屋企某個位收藍芽經常斷線,但而家就好穩定,但應該就唔關事既..... 其實有冇人試過整完又試過出事呢?其實呢部機幾唔錯,又夠靚仔,如果一直冇事都諗住用到自然死.....

記住日日backup

via HKEPC Reader for Android

部機係好好用...有呢個咀咒....確實不幸....
# 5月死板至今....都不敢升6...

# 5月死板至今....都不敢升6... ...
linggo 發表於 2016-8-26 13:41

老母部台水一有 6 就幫佢升左用到而家幾個月, 正正常常

linggo 發表於 2016-8-26 13:41

I never believed the OS to be the culprit for the killing the mainboard.  If Android 6 is blamed due to CPU load causing additional heat, I'm sure Pokemon Go or other games would be much more severe.

我部G4 8個月換左3次板!

記住日日backup

via HKEPC Reader for Android
507237 發表於 26/8/2016 13:37

經過今次之後會,不過可以一星期一次咁

linggo 發表於 26/8/2016 13:41

我唔升係因為好似6.0電量冇5.1咁耐用,唔知係唔係....

我部G4 8個月換左3次板!
fire_sneakers 發表於 26/8/2016 16:44

唔係嘛CHING....次次死之前都係同一徵兆?

如果屬於該批次,但又未壞,可唔可以上去LG度換?