[操作疑難] 激死人啦, 買左部樂max 用唔到nfc sim, 而家要退貨

我明明上網睇左好好好多個鐘, 見到有人話用到我先買架

點解買左又用唔到架?

開八達通 app 認唔到部機有 八達通 sim 呀!!!!

sim1 sim2.....
八達通 sim 只放係 sim1, or sim2
或者兩張放晒, 其中八達通sim放sim1 或者 sim2
所有組合都用過晒

點解都係唔得架?

rom 既話
010E又試過
004s 005s 都試過
016s 017s 都試過
出面既 rom 都試過
一羅番黎 5.0.2 個 rom 即刻試
全部都唔得

激死人啦!!!!!

有樣嘢叫Security Element
佢可能無

有樣嘢叫Security Element  
佢可能無
ksksksks 發表於 8/9/2016 16:07

點 check 到有無?
大陸果邊話佢地用到和包
仲教人最緊要要換左 nfc sim 先得

即係大陸有 d 人係用得到 nfc sim 啦

但係大陸果邊又話, 佢地雲閃付就好似唔得(有人話得有人話唔得)
唔得既人就話雲閃付 support 個 list 包埋樂 max 先得

都唔知點咁

我部國行 mega2 之前一買番黎就得, 咩都無搞過
哎.........

點解「大陸」話用倒 nfc sim, 你可以理解為「香港」「八達通 app」 可以用?
八達通 app 一向都有個 support 機的 list. 不在 list 內的話, 你仲問點解唔得?

點解「大陸」話用倒 nfc sim, 你可以理解為「香港」「八達通 app」 可以用?
八達通 app 一向都有個 support ...
IanW 發表於 8/9/2016 16:34

查實你用過八達通 sim 未?

查實你用過八達通 sim 未?
LoveMariahDayAn 發表於 2016-9-8 16:44

使用中... 又如何呢? 同我講的話有乜衝突?

使用中... 又如何呢? 同我講的話有乜衝突?
IanW 發表於 8/9/2016 16:46

證明下啦唔該

八達sim是舊or新,新一批要去csl換

證明下啦唔該
LoveMariahDayAn 發表於 2016-9-8 16:51

證明黎做乜野啫? 我用 V10 用倒也好用唔倒也好, 你部機係用唔倒就係用唔倒架啦.