人見人怕!Fedex全球停收Note7

當大家今天努力搶 iPhone 的時候,Samsung 的 Galaxy Note 7 卻成為人見人怕的手機。繼澳洲三間航空公司禁止上機後,Fedex 亦證實,即日起全球停收 Galaxy Note 7 手機,直至另行通知為止。至於其他快遞公司,如UPS 則表示未有收到有關指示,而 DHL 則未有透露消息。

http://www.android-hk.com/news/fedex-ban-note7-android-hk-9916/

Note7又打破健力士世界紀錄…應該係第一部Fedex唔收嘅Smartphone

via HKEPC Reader for Android

三星好快黑名單呢間公司

人人話大陸機係炸彈,估唔到note 7先係

http://hk.on.cc/int/bkn/cnt/news ... 0910_17011_001.html

三星向南韓用戶發建議 暫停使用Note7手機

已家 notes7 連飛機都唔可以上, 咁仲唔係極恐懼!!"

人人話大陸機係炸彈,估唔到note 7先係
hugo2005 發表於 2016-9-10 01:36 PM

原來Note 7 先係真正既山寨爆炸機

三叔抵死啦.諗住肥水不流外人田,自己起電池廠整電池結果衰左.
BTW,呢件事值得反思.全韓制手機係未一定好.人地用全韓制零件并唔係想個手機質量更好.E.G CPU,顯示屏,玻璃觸控,RAM, 鏡頭,電池(電池己經衰左 )外榖等等!!只係想肥水不流外人田,要100%利潤自己食曬.而佢地自己的子公司生產出來的零組件,質數係未靚過其他零件大廠,就係一大疑問!

三叔抵死啦.諗住肥水不流外人田,自己起電池廠整電池結果衰左.
BTW,呢件事值得反思.全韓制手機係未一定好. ...
fireeye 發表於 2016-9-10 14:25

韓國野質量好架咩?
日本就話姐

韓國野質量好架咩?
日本就話姐
ricky1992 發表於 2016-9-10 15:02

韓國野,十幾年前就日本二奶貨,唔係質素有日本咁好,只係佢地專本買日本料CKD貼韓國band賣

不論車,電器都係.....難聽D講,韓國只係識包裝的大陸公司而己...

頭一批Note 7 ,應晒國內人話頭七唔利是,買了就真係碌七