香港消委會叫市民停用Note 7 香港三星依然堅稱無事拒絕換機

電視新聞最新消息:
消委會籲停用三星Note7

【now新聞台】消委會呼籲市民即時停用三星Galaxy Note 7手機。

消委會表示,高度關注有智能電話電池出現安全問題,呼籲受影響消費者即時停用產品,免生風險,不時留意最新訊息以策安全,生產商有責任通知客戶,盡快回收相關手機,亦促請生產商早日交代問題成因和如何保證同樣事件不再發生。

http://news.now.com/home/local/p ... 950&refer=Share

香港三星n7都無爆事件

香港三星n7都無爆事件
Grizzlee 發表於 2016-9-10 18:38

冇爆唔代表安全,香港三星冇向香港消委會提供任何資料交代過,同消費者亦都只係話冇事,個退機計劃閃閃縮縮,我揸住部藍色Note 7已令我身邊朋友同同事非常不安。

香港三星9月1 日話廠唔同冇事, 之後呢9日, 連自己官方FACEBOOK POST都唔敢再post新推廣.

國泰都呼籲唔好機上使用note7

好心啦,個個國家都話停用,香港note7就算無事都應該停用全面回收啦,點知你部機粒電有無事姐人地.你行街拎出黎都驚啦d人

EPC三星n7都無爆事件

勇士手拎N7, 做人肉C4

*** cs...幾好!!

冇爆唔代表安全,香港三星冇向香港消委會提供任何資料交代過,同消費者亦都只係話冇事,個退機計劃閃閃縮 ...
mystaka 發表於 2016-9-10 18:43

最好就全球退款 停售

EPC三星n7都無爆事件

勇士手拎N7, 做人肉C4
竹皮 發表於 2016-9-10 18:45

香港輸出?

*** cs...幾好!!
soho888 發表於 2016-9-10 18:46

呢D咪有主見, 唔會受外界影響.

爆佢一兩單, 死返一兩件, 佢先會知驚, 今次無得屈你用假電真係失策