無記錯差唔多10年前,3叔手機被譽為......

山寨機當時大部份人仲用NOKIA,

到IPHONE出個時,三叔仲係未興起,

當年買機俾老父地盤用我一定買叔,200-600內摺機,

好用過同價既無得撈啦~

好記得,當時三叔機一定會俾人嘈既一樣野:震音同步,

即係,一係震機,一係鈴聲,,無得同步2樣一齊做,嘈足幾代,幾年都無改善........

估唔到今日做左手機霸主,

但又估唔到咁大間公司既手機會大量爆炸

學大陸人講:多普達,你以為改左名就無人知你係山寨機咩

一個月,35起案例,
山寨都不如

http://www.setn.com/News.aspx?Ne ... C%EF%BC%9F%E3%80%8D

IBM 年代, Apple 係乜? 間間大廠都唔會1夜間變出來

一個月,35起案例,
山寨都不如
xdjpd123 發表於 2016-9-12 17:26

基因不變,未做好QC就出

價錢已經唔平,好心就俾多D錢搞好個電池啦

IBM 年代, Apple 係乜? 間間大廠都唔會1夜間變出來
Hippo 發表於 2016-9-12 17:29

但港童***專員又係度嘈大陸手提電話???
““ 間間大廠都唔會1夜間變出來““

華為都係,幾年前,有D人連聽都未聽過

但港童***專員又係度嘈大陸手提電話???
““ 間間大廠都唔會1夜間變出來““ ...
sunyan12 發表於 2016-9-12 17:31

當然, 唔係間間山寨都可以變大廠

震音同步
我屋企人係同受害者之一

唔計GSM既三星ANYCALL
都重有CDMA機
可惜當年和記電訊窒到你唔信
CDMA GSM都係一樣窒
至於天地線呢D要企定定用既搵你用埋我份

話時話
聲震同步好似係當年冇得撈啦專利??

每個牌子都有週期 唔知邊個係下一個

via HKEPC Reader for Android