小米Max 跟 紅米note3 點比?

全部計香港行貨

邊部性能較高?

首先你要考慮既係兩部機個size, 接唔接受到米max個size及重量

呢度D人反而倒反轉, 成日講邊部spec好邊部快, 反而最基本既野都怱略左, 手機唔單單係講spec的

首先你要考慮既係兩部機個size, 接唔接受到米max個size及重量

呢度D人反而倒反轉, 成日講邊部spec好邊部快 ...
jso77 發表於 2016-9-13 12:32

X 2

剛好 有朋友買了 小米max
試放牛仔褲前袋  露出了 鏡頭的部份

三星note 4 5.7吋  可整部 放入前袋
小弟覺得  6吋 樓下的機種  較適合

呢度D人反而倒反轉, 成日講邊部spec好邊部快 ...
jso77 發表於 2016-9-13 12:32

Totally agreed!  If using Mi Max, better NOT to put into "牛仔褲 前/後 袋"!
Can only put into bags!  That is very important consideration (habit)!

But I personally like Mi Max, very big screen size!  Can use as phone (& small tablet)!

Totally agreed!  If using Mi Max, better NOT to put into "牛仔褲 前/後 袋"!
Can only put into ...
MW2003 發表於 2016-9-13 13:38

我見呢度D人答問題, 諗都唔諗就答人米max好, 又話什麼4g ram, 什麼652 cpu快過紅碌衫, 又話大芒好爽

如果你既現實生活習慣根本就覺得米max太大唔方便, 我話知你快10倍又如何呢? spec再勁有何用?

我都覺得 max 作為日常使用嘅電話嚟講太大

max用完返唔到轉頭,,紅米note3 擺埋一便

max用完返唔到轉頭,,紅米note3 擺埋一便
paddead 發表於 2016-9-13 14:33

咁西利? 因為小米max 夠快?
定因為大到可以當平板用, 唔洗再一部手機一部平板咁?

效能一定系小米max,  攜帶方便就note3