三星擬急推Note7更新軟件 限充電量防過熱

http://hk.on.cc/int/bkn/cnt/news ... 0913_17011_001.html

斬腳趾避沙蟲!  

回覆 1# starforce

姐係間接表示電話只有2100mAh電量?

更新軟件,透過限制手機的充電量, 改用中國制電池, 再改LABEL個名及BARCODE, 依部都叫碌7 s(hit) 了

透過限制手機的充電量,防止過熱。----> 估佢意思唔用快速充電, 如降電壓或電流, 以便降低電池溫度, 禁即係以下係吹水, 要用長d充電時間

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

mola mola

如我先前所說:用降溫手段,料會延伸至s7 s7edge

即是自廢一臂

斬腳趾避沙蟲!
starforce 發表於 2016-9-13 21:28

即係話手機設計出了問題  --- 唔一定關電池事

斬腳趾避沙蟲!
starforce 發表於 2016-9-13 09:28 PM

即係唔用快沖。

via HKEPC Reader for Android

即係話手機設計出了問題  --- 唔一定關電池事
atwy 發表於 2016-9-13 22:26

可能直至現在都未查到問題所在, 唔係老早公佈左原因及解決方案

很可能到依家都唔知是什麼地方有問題  X2

所以買N7=自X

就算新批次冇事,但正常人都應該唔會買Note7 掛

via HKEPC Reader for Android