知道為何第三方ROM很重要嗎?

http://thehackernews.com/2016/09/xiaomi-android-backdoor.html

Xiaomi Can Silently Install Any App On Your Android Phone Using A Backdoor

Xiaomi Can Silently Install Any App On Your Android Phone Using A Backdoor
Mathk 發表於 2016-9-16 15:52

又係呢D舊聞,其實間間公司都做到,除非你身份好特別,唔係得鬼閒監察你,唔好睇到自己好重要.....????

得大陸機需要cm

又係呢D舊聞,其實間間公司都做到,除非你身份好特別,唔係得鬼閒監察你,唔好睇到自己好重要.....? ...
pong_james 發表於 2016-9-16 16:08

問題你又唔知你幾時變成特別....當你變成特別了,就無保障?

又係呢D舊聞,其實間間公司都做到,除非你身份好特別,唔係得鬼閒監察你,唔好睇到自己好重要.....? ...
pong_james 發表於 2016-9-16 16:08

閣下有聞何謂大數據乎?

閣下平日夜不閉戶,上廁不關門窗嗎?唔好睇到自己好重要

你肯定第三方Rom無後門?

via HKEPC Reader for Android

問題你又唔知你幾時變成特別....當你變成特別了,就無保障?
DGCNYO 發表於 2016-9-16 16:38

除非你唔用isp上網,唔係你一舉一動,一定有腳印,而且阿爺要套嘅料,我相信佢一定有方法.....

回復 7 #jeffchan

小米cm ROM好似都係小米develop。

via Nubia Z7 Max

除非你唔用isp上網,唔係你一舉一動,一定有腳印,而且阿爺要套嘅料,我相信佢一定有方法..... ...
pong_james 發表於 2016-9-16 16:50

賊仔要入屋爆格,我亦相信佢一定有方法……於是可以夜不閉戶