福田口岸傳爆炸封閉

據聞好似係有手機爆炸引起, 唔知今次到邊部呢? 唔知關唔關碌柒事呢? 如果真係碌柒爆炸引起既話呢次堅係大鑊

【星島日報報道】深圳福田口岸懷疑發生火警,現場布滿濃煙,需緊急封關,大批過關旅客須轉往其他關口往來中港兩地。
  有網民傍晚在微博上表示,福田口岸疑有手機電池爆炸,引發火警,現場冒出大量濃煙,大批消防及警車陸續趕至現場。
  受事故影響,福田橋通道逼滿旅客及港人。

是否三星公司手機???

呢度嘅蘋果黑表示:

今次仲唔輪到iPhone 7  
(以上純屬虛構)

唔好咩爆都入三星數先得架. 果度人又多, 電話又多, 人一多, 就好熱架啦, 加上個個用電話, 電話都識發熱架, 咁咪外來熱力導致爆炸, 好平常姐

~del~

據聞好似係有手機爆炸引起, 唔知今次到邊部呢? 唔知關唔關碌柒事呢? 如果真係碌柒爆炸引起既話呢次堅係大鑊 ...
jso77 發表於 2016-9-24 19:57

希望係note7啦,俾人知呢d危險品唔應該流入世界。
就算最後唔係,都未損我都覺得note7係危險品

via HKEPC Reader for Android

一個口岸(香港用關口)有幾多關員,仲有上面啲領導,領導嘅領導,要用幾多掩口費先夠分?如果叫佢地轉屈第二個品牌又要加多幾多倍錢?

不過,人地大把錢。。。

朝鮮日報會唔會話中國海關欺詐佢哋嘅。。 國企。。呢?

一個口岸(香港用關口)有幾多關員,仲有上面啲領導,領導嘅領導,要用幾多掩口費先夠分?如果叫佢地轉屈第 ...
low 發表於 2016-9-24 20:20

一定係THAAD問題打壓南韓啦

以後禁止碌柒過關