(永不錄用HTC)究竟舊電要點先叫耗損 htc保養唔肯換電

部機發現成日半日多d就無電
送去htc睇下舊電咁快死係咪有事

話飛航模式一個鐘重有92%電所以唔換
大佬你飛航模式一個鐘都無8%同我講正常

htc依架連自豪既保養服務都攪到咁
真係唔知點help啦

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

好奇一問,以前有得換電,就半年保養
我第一次轉無得換電,衛訊個哥仔話***內置電係一年,跟機一樣
HTC內置電有幾耐保?

飛行模式... 8%.... 其實都幾誇

好奇一問,以前有得換電,就半年保養
我第一次轉無得換電,衛訊個哥仔話***內置電係一年,跟機一樣
HTC內置 ...
mccm 發表於 2016-9-26 20:43

htc 內置電15個月保
佢話屬於正常唔肯換
大佬 你飛航一個鐘扣8%都正常
你htc唔係窮到換舊電都咁計較呀

你果部咩機? 我之前同HTC ME都係咁, 擺係度都倒水.
頂唔順半年就賣左.

你果部咩機? 我之前同HTC ME都係咁, 擺係度都倒水.
頂唔順半年就賣左.
lovecancook 發表於 2016-9-26 20:55

蝴蝶機
咁倒水法 佢又賴皮唔換電 我都賣左佢算
大佬點用呀 真係以後唔買htc機

所以還有選擇之下 我依家都係用有得換電手機
免得半年後要番廠換電 又曬時間 又要比奸商賺多次錢
我依D特高用量手機用家 14小時要睇實whatsapp 不停用Chrome上網 每日要同步手機幾百張圖 喪影相 接電話 炒埋股 之前用***note 3 1日換4次電都試過 如果冇得換電要插尿袋 粒電3個月肯定打柴

正常待機一日先5%
都係可換電好

今日收到位哥仔打電話黎 師傅話咁都正常真係啤一聲
重話可以送去收發點比我慢慢試先收貨 htc 88啦

今日收到位哥仔打電話黎 師傅話咁都正常真係啤一聲
重話可以送去收發點比我慢慢試先收貨 htc 88啦

(由 HKE ...
lkh_214 發表於 2016-9-26 21:56

有無問比錢換要幾多錢?

部機發現成日半日多d就無電
送去htc睇下舊電咁快死係咪有事

話飛航模式一個鐘重有92%電所以唔換
大佬你飛 ...
lkh_214 發表於 2016-9-26 20:34

咁計 12小時就 得番4% 咁都正常 HTC 唔該執左佢啦 無謂害人害物 反正都離死不遠
我架老爺***S2 用大陸20蚊假電待機 只接sms都頂到4日先差一次電
等大家 推個Post 推到HTC睇到先得