各品牌手機維修經驗分享

上星期拎部罪大 z5入廠換mon, 因為出現黃印. 整體經驗還可以:

1. 入去等左大概15分鐘埋位, 佢check左一陣, 睇維修單, 寫張收據比我走得. 收機果陣貼晒保護貼圍住部機

2. 有零件, 第二日同一時間拎得. 後尾先發現可以寄到屋企 -.-

3. 換完成部機冇問題, C fu亦都冇留幾條痕比部機

算係唔錯既經驗, 幾快手. 但缺點係星期日唔開... 要一至六!

其他C hing可否分享其他品牌維修經驗?

***平板 保養期內死電 等一陣 驗屍抄低所有傷痕
等幾日攞機 冇特別
未試過死手機

上星期拎部罪大 z5入廠換mon, 因為出現黃印. 整體經驗還可以:

1. 入去等左大概15分鐘埋位, 佢check左一陣, ...
epidauros 發表於 2016-9-27 16:44

最麻煩 LG  一般要放底2日

係咪大部份品牌都要等幾日?

係冇配件換所以要等, 定係有料都要等幾日?

幾年前整過***,當時Service仲係非常好,我部機會睡死,佢話我部機root左唔整得,叫我unroot返先,當時我只係hidden左個SuperSU佢都收貨,第二日已經拎機,一路都正常,半年後賣左

via HKEPC Reader for Android

原來樓主用緊z5,,,,,,,,,我剛找到客服,佢叫我上旺角整,另有借机服務,,真心電話接線態度算ok,,,,但我部z5p曲机諗諗下都係遲d有$買過新算,因都古到要加唔少$整

1. 入去等左大概15分鐘埋位, 佢check左一陣, ...
epidauros 發表於 2016-9-27 16:44

我n年前即非智能手機,夾爆左個LCD, 整完同全新一樣,印象深刻。

*** 耳機無聲,旺角維修中心,等左一個半鐘,結論係要換底牌,要放低幾日。

HTC 紫鏡,旺角維修中心,等左半個鐘左右,等侯時間野飲任飲,借左機俾我,要放低幾日,可以揀速遞拎機。

小米,深圳小米整機,無故restart, 預約左, 一個鐘換好底板走人。 (佢個服務承諾係一個鐘攪唔掂既問題,佢會送張20蚊coupon當補償)。

LG, 外國LG當地行貨, 通話雜音,要經營運商返修,等左2個星期, 香港LG個service唔知會唔會好d。

跌爆 mon,深圳小米之家話2 小時,實質 1 小時攞返。

紅米note 2 壞底版放低等二個鐘左右換左開埋機