[操作疑難] 請問 小米電源高配版是Qc 2.0快充嗎?

請問 小米電源高配版是Qc 2.0快充嗎?

http://www.mi.com/hk/pb10000pro/#params

回覆 1# 幸福小王子

Yes, 佢最大output 18W (12V 1.5A/9V 2A/5V 2A)

回覆  幸福小王子

Yes, 佢最大output 18W (12V 1.5A/9V 2A/5V 2A)
afq5n 發表於 2016-9-30 00:09

th×師兄 但點解佢無寫係QC2.0快充 正常有QC2.0個D唔係有寫嗎?

回覆 3# 幸福小王子

因為寫的話要俾錢高通買licence. 等於lightning 線有MFi certified同無既分別

但我實試充三星A7 2016同A9都無快充

via HKEPC Reader for Android

schmike 發表於 2016-9-30 13:08

三星隻牛特別的。 改過。唔係公制。

回覆 5# schmike

*** A系只得自家AFC標準既快充唔supportQC喎(日本市場既A8除外)
S系同Note 先係AFC+QC

schmike 發表於 2016-9-30 13:08

我用Sony UCH10差Samsung A9都無快差,證明係Samsung問題

回覆 4# afq5n

唔该哂師兄

回覆  幸福小王子

因為寫的話要俾錢高通買licence. 等於lightning 線有MFi certified同無既分別 ...
afq5n 發表於 2016-9-30 12:06

唔该哂師兄