紅米3 變磚...

諗住刷CM13, 申請左官方BL 降,
但琴日見到有繞BL刷機法, 一試就奶野....

情況如下..
黑磚...無哂反應
插電腦有反應, 已經裝左DRIVER 出左9008
用MIFLASH無反應,  SHOW 4s, 到期檔案結尾
用QFIL 刷就SHOW "Download Fail:Sahara FailSahara Fail"
試左拆蓋,斷電 先刷都唔得..

仲有無其他方法可以一試? 謝謝

諗住刷CM13, 申請左官方BL 降,
但琴日見到有繞BL刷機法, 一試就奶野....

情況如下..
黑磚...無哂反應
...
lam3010 發表於 2016-10-2 16:20

卡刷返原裝ROM?!

回覆  lam3010

EDL
貧果 發表於 2016-10-2 16:32

轉頭試下, 謝謝

卡刷返原裝ROM?!
xperiac2014 發表於 2016-10-2 16:36

開唔到機, 卡刷唔到。完全黑磚

回覆  lam3010

EDL
貧果 發表於 2016-10-2 16:32

EDL 都唔岩洗, 好似要入到兔仔畫面

EDL 都唔岩洗, 好似要入到兔仔畫面
lam3010 發表於 2016-10-2 17:13

你參考一下以下呢個用EDL 去刷TWRP過程, 雖然佢係話用於MI MAX, 但睇落都係用 MIFLAH刷, 你看看紅米 3 得唔得. 因為佢係無需入去FASTBOOT 兔仔.

http://en.miui.com/thread-365918-1-1.html

仲有可以試下, 只按button down, 然後插USB入電腦, 睇下FASTBOOT 出唔出到

試下裝多一次DRIVER

第一步用手机连接电脑
第二步安装9008驱动
第三步按住开机键不放直到电脑识别9008端口
第四步下载Mi flash,下载官方线刷包
(线刷包获取:进入论坛点击下载→选择机器型号→点击刷机教程→选择通过线刷→下载对应的最新稳定版/开发版刷机包)
第五步刷机
第六步复活

你解咗鎖未?解咗實刷得番,未解攞番去小米整。