中移動家庭PLAN

想請問各位家庭PLAN既用戶,你地屋企人轉號碼去中移動果陣洗唔洗過冷河先?(轉登記人)定直接轉黎中移動果陣佢幫你改埋名?

唔太明你問咩? 還有你出錯區

我係中移家庭PLAN, 我亞媽個電話號碼係用我亞哥個名出既數碼通
上次我做法,係將亞媽個電話號碼轉去數碼通儲值卡,因為儲值卡係不記名的,咁就可以轉去我個PLAN 入面
如果唔轉去儲值卡,我同我亞哥係唔同人名,所以無得直轉

如果要違約轉過去,就直接寫授權書就得。
等約滿轉,就要轉儲值卡。

人仔台好似冇咗家庭PLAN喎
打去29458888問下啦

人仔台好似冇咗家庭PLAN喎
打去29458888問下啦
望月小妖 發表於 2016-10-3 12:10

係呀,無人知點解
有人講係iphone 前cut 左個plan ,唔比你地用家庭plan 炒機
唔知堅唔堅

唔太明你問咩? 還有你出錯區

我係中移家庭PLAN, 我亞媽個電話號碼係用我亞哥個名出既數碼通
上次我做法,係 ...
ballballgun 發表於 2016-10-3 11:55

多謝分享,因為我轉過黎果陣個SALES無講過要過冷河咁煩..家陣都唔知點搞好.
之前有個家庭成員都係CMHK,可以直接授權改名就落到我個家庭PLAN,
但家陣佢話我SUN MOBILE個號碼要改左過左冷河(除名)先入到黎,所以諗緊佢係點我定係真係要過冷河

如果要違約轉過去,就直接寫授權書就得。
等約滿轉,就要轉儲值卡。
東瀛武士 發表於 2016-10-3 12:08

請教點解咁得意違約唔洗過冷河?

係呀,無人知點解
有人講係iphone 前cut 左個plan ,唔比你地用家庭plan 炒機
唔知堅唔堅 ...
ballballgun 發表於 2016-10-3 12:13

家庭plan冇得出iPhone就得
唔使一刀切喎

師兄,錯版呀!!!!!!!

家庭plan冇得出iPhone就得
唔使一刀切喎
望月小妖 發表於 2016-10-3 13:36

有4800買機券,計番平過晒佢d乜本地大中華