小米Max 香港行貨如何 reset 雙wipe?

我的小米Max

唔知點解用唔到指紋解鎖

我又唔記得當日set的數字password

攪到我入唔到部機入面

我現在想reset部機, 隻wipe清晒所有野

但我按住 "音量-" 及 "開機" 制, 都只係見到FASTBOOT的公仔, 但不見有可以WIPE的選擇

請問我可以如何做?

Thanks

公式答案
比番部機人啦

公式答案
比番部機人啦
貧果 發表於 2016-10-5 21:54

我都估有人會咁講....

希望有人教到我, 否則又要明天帶返單及盒去旺角做維修了

小米MAX好似冇 stock recovery, (音量+   和power),如果有recovery 出就試下。

又或者,線刷稳定版又試下。

小米MAX好似冇 stock recovery, (音量+   和power),如果有recovery 出就試下。

又或者,線刷稳定版又試下 ...
貧果 發表於 2016-10-5 22:06

我用(音量+   和power)開機

只見到一張相似叫我插USB cable

我插左USB cable 去PC, 再插入小米Max

PC出個program, 但又話連不到手機 (可能因為鎖左機), 我都一樣不能reset部手機..

救命, 有咩方法可以reset到佢呀?? 個recovery mode 點先入到呀?

即係冇REC0Very
咁你線刷個稳定版ROM試下。

我的小米Max

唔知點解用唔到指紋解鎖

我又唔記得當日set的數字password

攪到我入唔到部機入面

我現在想 ...
askl 發表於 2016-10-5 21:28

http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=168&tid=2304899

我都估有人會咁講....

希望有人教到我, 否則又要明天帶返單及盒去旺角做維修了 ...
askl 發表於 2016-10-5 22:00

唔洗叫救命,你都話天日去旺角做維修啦,除非……

未解鎖,仲有其他方法,去miui討論區/中英文都有找找

唔洗叫救命,你都話天日去旺角做維修啦,除非……
smallfaihk1111 發表於 2016-10-5 22:14

我上環返工, 一來一回, 又要另一日去拿機? 咁即係四五日無得用.....my god