[操作疑難] 紅米 note3 install 左 最新開發版, 係咪可以有個option 可以係 miui 8度就咁 root?

之前睇個個post 話可以有個option係 miui 8就咁root,  但我搵唔到,  定我理解錯左  / 記錯左?

如果我用 adb 去 root,  咁 有冇方法unroot?

via HKEPC Reader for Android

冇在好耐了!!!!

冇在好耐了!!!!
chungemail 發表於 2016-10-6 11:57

如果我用 adb 去 root,  咁 有冇方法unroot?

唔知冇試過,同埋Root應該要解鍞

唔知冇試過,同埋Root應該要解鍞
chungemail 發表於 2016-10-6 14:33

已經解了!

我係刷SuPER Su zip  去 root,  再刷ROM後,就會冇左root。
就咁 Unroot 就吾識。

我係刷SuPER Su zip  去 root,  再刷ROM後,就會冇左root。
就咁 Unroot 就吾識。
貧果 發表於 2016-10-6 15:13

其實,我只想控制d apps 邊個可以用 wifi 上網,邊個可以用mobile data ,邊個唔比上網,但係我發覺好似只有roaming時先做到,唔係roaming 時就無得棟,有無辦法唔root 都做到呢?

其實,我只想控制d apps 邊個可以用 wifi 上網,邊個可以用mobile data ,邊個唔比上網,但係我發覺 ...
rebmup 發表於 2016-10-6 16:04

呢個米MAX有以下
    Security, data usage , restrict data usage,  自己逐隻Apps tick。

红米N 3冇機係手,應該有同樣設定。

呢個米MAX有以下
    Security, data usage , restrict data usage,  自己逐隻Apps tick。

红米N 3冇機 ...
貧果 發表於 2016-10-6 16:12

Security 係邊度可以搵到? Settting入面冇喎!

LG g pro 2   F350-S  後備 紅米 note 3

Pebble -> LG G watch R

回覆 9# rebmup
中文版,就按"安全中心"
唔在設定入面,在桌面icon的