[配件] 請問有冇人換過小米4i電池

請問有冇人換過小米4i電池?  Thanks

請問有冇人換過小米4i電池?  Thanks
nilson1 發表於 2016-10-9 08:41 PM

上行換都係收百幾蚊。

via HKEPC Reader for Android

我,淘代用電自己換

上行換都係收百幾蚊。

stephen1029dog 發表於 2016-10-10 00:12

多謝CHING 回覆.
但部機已經過咗保, 唔知受唔受.
請問係咪去沙田新城市廣場17樓?

我,淘代用電自己換

yoki 發表於 2016-10-10 09:46

多謝CHING 回覆.
但唔知啲電得唔得, 怕買到炸彈啊.
始終國內係無4i, 有人賣都無評論參考下.

多謝CHING 回覆.
但部機已經過咗保, 唔知受唔受.
請問係咪去沙田新城市廣場17樓? ...
nilson1 發表於 2016-10-10 11:57 AM

主要部件及其維修價格

手機型號

小米手機4i 32G

電池

HK$ 41

人工費

HK$ 100

合計價格

HK$ 141

http://mobile.mi.com/hk/service/materialprice/#mi4i-32g_battery

多謝CHING 回覆.
但唔知啲電得唔得, 怕買到炸彈啊.
始終國內係無4i, 有人賣都無評論參考下. ...
nilson1 發表於 2016-10-10 11:59

暫時都OK,至於話怕買到炸彈,真係咁好彩,都冇辦法。

唔該晒兩位.

仲以為俾錢就有得換電啦, 點知上到去條友話係底板事喎.
話部機用用下自動熄機, 但我駁電至能著返機, 係熄咗機之後再叉返時顯示10%, 唔够半個鐘已經叉滿, 之後可以用兩個鐘到, 駁住尿袋用一直都無事, 佢哋都係話底板有事.   換板要成7舊幾水, 換機好過啦.

唉, 睇怕要搵淘仔, 再唔係要上華強北.

仲以為俾錢就有得換電啦, 點知上到去條友話係底板事喎.
話部機用用下自動熄機, 但我駁電至能著返機, 係熄咗 ...
nilson1 發表於 2016-10-29 21:50

我之前有部機(唔係小米),原裝電容量好飄忽,後來買左舊新電都係咁,我諗確實係底板問題。