7爆後的生態

唔係話鍾意睇人福佳, 而係android 手機已被三叔主導太耐.... 功能....價格....只有貴....
創新程度都唔算好突出。而家爆一爆可以洗牌再黎過, 俾其他品牌有一次生機,出更多好機俾消費者揀
百花齊放就最好。

其實人普遍來講係鐘意睇人福街的, 尤其睇到強者福街會更high

其實三星近期已呈疲態,始終個操作系統一樣,變唔出幾多嘢可以人無你有,依家搞一搞,會將大家嘅注意力再放係品質上而降低咗品牌迷信,後面就睇邊家個綜合品質夠好,推廣又唔錯就會跑出嚟,依家暫時華為稍稍領先其他An機,但絡終操作系統相同,如果連續出到兩三部大眾認可嘅好機,邊個牌子都有可能跑出。

其實三星近期已呈疲態,始終個操作系統一樣,變唔出幾多嘢可以人無你有,依家搞一搞,會將大家嘅注意力再放 ...
hkwtongme 發表於 2016-10-12 11:30

硬件價錢黎講華為可以突圍,只係佢部機啲設計真係唔掂。

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - Android

LG唔壞底版都OK既

LG唔壞底版都OK既
nhoj 發表於 2016-10-12 11:39

壞底 + 客服水平  ===  怕怕怕

LG唔壞底版都OK既
nhoj 發表於 2016-10-12 11:39

LG機外型design好有問題, 新出既機一部比一部樣衰, 單單外型上已流失了很多客, 再加上LG機電力上好大問題

LG機外型design好有問題, 新出既機一部比一部樣衰, 單單外型上已流失了很多客, 再加上LG機電力上好大問 ...
jso77 發表於 2016-10-12 11:42

V10都ok
V20真係好核特

硬件價錢黎講華為可以突圍,只係佢部機啲設計真係唔掂。

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - Androi ...
manfans 發表於 2016-10-12 11:35

無機係可以啱全人類,華為由唔知邊忽,喺十年八年間爬到全球第三,重呈上升趨勢,一定有佢掂嘅地方,始終掂唔掂係睇綜合實力同平衡得好唔好。

V10都ok
V20真係好核特
nhoj 發表於 2016-10-12 11:51

反而覺得v20唔差,但係v10一定係型到爆,只係粒U

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - Android