[操作疑難] 紅米 note 3 用國際開發版,CMHK,可以用到VOLTE 嗎?

之前用內地穩定版,係用到的,而家轉左做國際開發版,反而好似用唔到!

定係有咩要turn on 左先用到呢? Thanks !

有冇師兄可以分享一吓?

via HKEPC Reader for Android

中移話如果用緊限速plan要打去客服開通volte

中移話如果用緊限速plan要打去客服開通volte
kawing 發表於 2016-10-15 13:52

我用緊佢4G 喎!之前用內地rom,  用到香港4G VOLTE 的!

via HKEPC Reader for Android

港行稳定版

之前MIUI  7   有

MIUI  8  宜家無

有個選項開,但係開左好似都係用唔到.

利申:note 3 32gb china version ,miui 8

有個選項開,但係開左好似都係用唔到.

利申:note 3 32gb china version ,miui 8
alexfok 發表於 2016-10-15 21:29

係邊度????我用國際開發版 !!!

係邊度????
rebmup 發表於 2016-10-15 22:04

setting > Sim card > volte enabled.
之前volte enabled 右上角會顯示volte 而家都係一樣4G...

setting > Sim card > volte enabled.
之前volte enabled 右上角會顯示volte 而家都係一樣4G... ...
alexfok 發表於 2016-10-15 22:05

我用國際開發版,唔見有!!!!