[操作疑難] Xperia Z Ultra 唔記得左開機password可以點做

老人家連自己個開機 &google passwords 都唔記得

有單為證唔係攞咗人哋部機.
Ps. 本身部機可能有啲問題入唔到 recovery mode (tried volume + or - & power).

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

power+volume 加減一齊禁住,見到logo只放開power,hold住volume唔好放,過一陣就入到去做hardware reset

power+volume 加減一齊禁住,見到logo只放開power,hold住volume唔好放,過一陣就入到去做hardware reset ...
cccho 發表於 2016-10-15 19:40

開唔到機 只係個陣子喺度震

1. 去Google揀forget password,佢應該會send指示去你備用電郵地址教你重設密碼。之後入Android Device Manager remote reset部機
2. 如果之前有啟用USB Debugging,可能可以通過電腦控制部機

Sony好似要搞少少野先用到recovery,唔知係忘記密碼既情況下做唔做到:http://developer.sonymobile.com/ ... eria-devices-video/

1. 去Google揀forget password,佢應該會send指示去你備用電郵地址教你重設密碼。之後入Android Device Man ...
leave 發表於 2016-10-16 09:25

#1 & #2 will not work

老人家連自己個開機 &google passwords 都唔記得

#1 & #2 will not work

無奈 發表於 2016-10-16 09:43
1. 去Google揀forget password

另外USB Debugging係唔洗password既。

另外USB Debugging係唔洗password既。
leave 發表於 2016-10-16 09:53

Cannot.  Goto settings requires password.  Only things like airplane mode, bluetooth, wifi do not require password.

上sony整吧

上sony應該可以reset?
不過要睇你過保未, 可能收你錢reset, 反正你有晒單對number佢無理由唔認既
下次幫老人家set佢email用你自己email做recovery嘛, 最少自己唔會唔記得啦

回覆 1# 無奈

未更新過的話,有機會可以係lock screen打*#*#7378423#*#*,入Customization Settings,然後Reset Customization

更新咗某個版本之後就唔得,睇吓你好唔好彩