[操作疑難] V20 打旗炮玩音質 但係個喇叭仲屎過Note 3

個speaker又細聲又拆, 仲屎過我部note3, 想點

個speaker又細聲又拆, 仲屎過我部note3, 想點
kiuyou01 發表於 2016-10-24 00:01

如果對音質稍微有些少要求,基於物理限制,大胆啲講,電話嗰丁屎咁大粒喇叭同音箱容積接近零嘅情況下,無論花幾多技術同成本都唔會做到接近入得耳嘅音質。個喇叭,只可以話同用來聽到人講乜就算!

如果對音質稍微有些少要求,基於物理限制,大胆啲講,電話嗰丁屎咁大粒喇叭同音箱容積接近零嘅情況下,無 ...
NX 發表於 2016-10-24 00:21

ching說話好似唔係咁講,, 電話喇叭都有好多級
就咁聽上耳 iphone > s7 > note3 > v20....

樓主 連人地賣點係咩都唔知    我真係覺得好好笑

LG V20 在播放功能上,加入 ESS SABRE 全新的 32-bit ES9218 Quad DAC 解碼晶片,用家連接 3.5mm 耳機後,即可使用 Hi-Fi 音質播放功能。

如果對音質稍微有些少要求,基於物理限制,大胆啲講,電話嗰丁屎咁大粒喇叭同音箱容積接近零嘅情況下,無 ...
NX 發表於 2016-10-24 00:21

vivo  xplay 3s個外放喇叭好大聲又不拆,用過d手機可以話系外放最正一部

ching說話好似唔係咁講,, 電話喇叭都有好多級
就咁聽上耳 iphone > s7 > note3 > v20.... ...
kiuyou01 發表於 2016-10-24 00:23

V系喇叭唔知點解好似特別差 G4, G5個喇叭好過V10好多 V20就未聽過

我覺得樓主捉錯用神
人地主打係粒DAC, 用earphone 聽歌

回覆 3# kiuyou01
我嘅意思係,如果真係對音質有要求,絕對唔會用電話喇叭聽音樂,如果咁都聽得入耳,即係對音質冇乜要求。你講嗰堆唔同級數,只係垃圾、好垃圾同非常垃圾嘅分別!

重點係佢跟本冇V20在手 要吹吹到屎過NOKIA 3310都得

手機喇叭鈴聲又大又响一向係大陸機贏晒